Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, е взел решение да напусне "бианконерите" след края на сезона. Това твърди в днешния си брой Mundo Deportivo.

Договорът на тактика от Ливорно е до лятото на 2020 година, но той възнамерява да си тръгне след настоящата кампания, без значение нейния изход. При триумф в Шампионска лига, Алегри ще постигне всичко в Юве, а при отпадане, не е изключено и ръководството да го освободи. Именно заради това спецът е решил да напусне. Той кара пета година при шампионите и за този период спечели исторически четири поредни златни дубъла на Ботуша и отборът игра два финала в Шампионска лига, загубени с 1:3 от Барселона и 1:4 от Реал Мадрид.

"Старата госпожа" вече е готова и с негов заместник. Това е Зинедин Зидан, който в момента е свободен, след като през лятото напусна "Сантяго Бернабеу", печелейки безапелационните три поредни Ушати. Името на френската легенда е спрягано и за Манчестър Юнайтед, но се предполага, че той не е приел оферта от "Олд Трафорд", защото мечтае да се завърне в Торино. Зидан носи "черно-белия" екип като футболист между 1996 и 2001 г. и познава отлично обстановката в клуба.