Андреа Пунторно, лидер на група ултраси на футболния клуб Ювентус, е сред 34-мата задържани от италианската полиция по време на акция срещу сицилиански мафиотски клан.

Пунторно, който има дебело криминално досие за разпространение на наркотици, е заподозрян от властите, че е действал като посредник в сделките с наркотици между мафиоти в сицилианския град Агридженто и мафията на Ндрангета в Калабрия. Задържаният мъж е лидер на ултрас групата "Брави Рагаци", която се състои от около 600-700 от най-крайните привърженици на Ювентус.

От Италианската антимафия полиция (ДИА) заявиха, че най-сериозното име сред задържаните 34 души е това на Антонио Масимино, който е смятан за най-високопоставения мафиот в района на Агридженто. Масимино е обвинен в трафик на наркотици, незаконно притежание на оръжия, палежи и отвличания.

Ултрас групите на Ювентус отдавна са заподозрени от властите в инфилтрация на мафията, а президентът на клуба Андреа Аниели е обвинен в сключването на незаконни сделки с тях. През 2017 година Аниели беше глобен от Футболната федерация на Италия за даване на допълнителни билети за стадиона на ултрасите, за да ги продават черния пазар на много по-висока цена.