Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е мечтата на италианския хегемон Ювентус за нов треньор. С тази новина гръмна едно от най-авторитетните издания на Ботуша Sport Mediaset.

Бъдещето на Макс Алегри е все по-несигурно заради загубата с 0:2 от Атлетико Мадрид в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. При отпадане, почти сигурно двете страни ще се разделят след края на сезона и "бианконерите" трескаво ще търсят заместник на тактика от Ливорно.

Най-често спряганите имена са на Зинедин Зидан и Антонио Конте, които в момента са без работа. Но сега се намеси и това на Гуардиола. Неговото привличане със сигурност ще бъде изключително трудно, тъй като има договор със Сити и проект, който испанецът иска да изпълни.

Sport Mediaset обаче добавя, че братът на Пеп – Пере, който е и негов агент, е бил забелязан в Торино. Това предполага, че между "Старата госпожа" и Гуардиола е започнал флирт. Допълва се, че подобен развой няма да е толкова изненадващ, предвид трансфера на Кристиано Роналдо през миналото лято.

48-годишният спец има титли на Испания, Германия и Англия с Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, както и две Шампионски лиги с каталунците. Именно Ушатата е голямата цел на Юве, който не е печелил турнира от 1996 г.