Италианският хегемон Ювентус сътвори чудото и се класира на 1/4-финал в Шампионска лига, след като победи с 3:0 Атлетико Мадрид в Торино. Така с общ резултат 3:2 "бианконерите" продължиха напред.

В герой се превърна Кристиано Роналдо, който заби хеттрик във вратата на клетите испанци. Много силен двубой изиграха още дебютантът в турнира Леонардо Спинацола и Федерико Бернардески, който се отчете с асистенция и изработи дузпата, от която Роналдо вкара последното си попадение в големия сблъсък.

По този начин за първи път в своята история Ювентус продължава напред, след като е загубил първата среща с 0:2. Торинци ще научат следващия си съперник в петък, когато е жребият. 


Макс Алегри заложи на схема 4-3-3. Дебютантът в турнира Леонардо Спинацола смени наказания Алекс Сандро отляво на защитата, докато Жоао Кансело зае мястото на контузения Матия Де Шилио отдясно. В атаката Федерико Бернардески беше предпочетен пред Пауло Дибала за партньор на Кристиано Роналдо и Марио Манджукич.

Диего Симеоне също имаше проблеми с крайните бранители, където стартираха Сантиаго Ариас и опитният Хуанфран. Бившият нападател на Юве Алваро Мората застана до Антоан Гризман в предни позиции. В центъра на защитата действаха голмайсторите от първия мач Диего Годин и Хосе Хименес.

Юве наложи свиреп натиск още от самото начало и удар на Блес Матюиди беше блокиран от Диего Годин малко пред голлинията. После Джорджо Киелини се разписа след разбъркване при корнер, но голът беше отменен заради фаул в атака на Кристиано Роналдо.

Домакините продължиха да атакуват основно по фланговете, за да разтворят добре подредената защита на Атлетико. Крайните защитници Леонардо Спинацола и Жоао Кансело бяха високо изтеглени, което принуди крилата на испанците Саул и Тома Лемар да играят по дефанзивно.

В 21-ата минута Коке пробва удар от дистанция, но топката профуча покрай вратата на Войсчех Счесни. По-късно и Антоан Гризман стреля, но полякът изби. При положението беше маркирана засада на Алваро Мората. В 27-ата минута Юве поведе! Федерико Бернардески центрира на далечна греда, където Роналдо надскочи Хуанфран и с глава матира Ян Облак за 1:0!

След половин час игра Бернардески стреля от фаул, но на сантиметри от целта. След това италианският национал пробва задна ножица "ала Кристиано Роналдо", но отново мерникът му изневери. По-късно петкратният носител на Златната топка засече с глава, но в аут. До края на полувремето Киелини също стреля с глава, но Облак с перфектна намеса с една ръка изби. Пред Алваро Мората се откри добра възможност, но той не я оползотвори.

Четири минути след подновяването на играта общият резултат беше изравнен! Кансело центрира на далечната греда, Роналдо засече с глава и Облак изби. Технологията за голлинията обаче показа, че топката е преминала през нея с целия си обем и стадионът изригна – 2:0 за Ювентус!

След това дойде ред на тактическото надлъгване и интересни положения нямаше. В 74-ата минута Марио Манджукич напомни, че е на терена, след като стреля с глава, но неточно. В 82-ата минута току-що появилият се на терена Мойс Кийн се озова на чиста позиция и потърси далечната греда, но мерникът му изневери.

В 84-ата минута Бернардески беше повален в наказателното поле и последва дузпа за Юве. Зад топката застана Роналдо, който не сбърка и прати италианския хегемон на 1/4-финалите в Шампионска лига! 

Ювентус – Атлетико Мадрид 3:0 (3:2 общ резултат)

Голмайстор: 3:0 Роналдо (27, 49. 86-д)

Ювентус: Счесни, Кансело, Киелини, Бонучи, Спинацола (67-Дибала), Матюиди, Джан, Пянич, Манджукич (80-Кийн), Бернардески, Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Атлетико: Облак, Хуанфран, Ариас (77-Витоло), Годин, Хименес, Родри, Саул, Коке, Лемар (57-Кореа), Мората, Гризман
Треньор: Диего Симеоне

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)
Жълти картони: Бернардески (Ювентус); Хуанфран, Хименес (Атлетико)

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjuventusoperazionenostalgia%2Fvideos%2F828180524211588%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>