Ювентус победи Интер с 5:4 след изпълнение на дузпи в мач от турнира Интернешънъл Чемпиънс къп, игран в китайския град Нанцзин. Редовното време на мача завърши при 1:1, като и двете попадения в срещата бяха дело на играчи на "бианконерите".

В 10-ата минута новото попълнения на Ювентус Матайс де Лихт, който за пръв път започна като титуляр, си отбеляза автогол. Холандецът засече в собствената си врата центриране от корнер и така даде аванс на Интер. До почивката "нерадзурите" бяха по-добрият отбор на терена, но така и не успяха стигнат до втори гол.

След паузата ситуацията на терена се промени, тъй като Антонио Конте направи серия от промени в състава на Интер, докато колегата му Маурицио Сари предпочете да запази гръбнака на тима си.

Така се стигна до 68-мата минута, в която Кристиано Роналдо изравни. Португалецът стреля от пряк свободен удар, топката се отклони леко от играч в стената, но достатъчно, за да излъже вратаря Даниеле Падели и да влети в мрежата за 1:1.

При дузпите Интер започна с пропуск на Андреа Ранокия, а след това и Самуеле Лонго не успя да преодолее Джанлуиджи Буфон. "Старата госпожа" можеше да спечели бързо, но пропуски направиха Адриен Рабио и Федерико Бернардески при четвъртата и петата дузпа.

Нов пропуск на Борха Валеро даде трета възможност на Ювентус да спечели мача и този път турският бранител Мерих Демирал, влязъл на почивката на мястото на Де Лихт, бе точен. За Ювентус това бе първа победа в приятелския турнир след поражението с 2:3 от Тотнъм на старта. За Интер загубата е втора след тази от Манчестър Юнайтед.