Нападателят на италианския хегемон Ювентус Пауло Дибала е готов за трансфер в Тотнъм, но най-вероятно двата клуба няма да имат достатъчно време, за да оформят сделката, пишат медиите на Ботуша.

Според сайта СпортИталия, аржентинецът е отказал предложение от Манчестър Юнайтед, но не така стоят нещата с Тотнъм, където той е готов да премине още сега. Сделката се усложнява от факта, че трансферният пазар в Англия се затваря днес и няма достатъчно време. След 8-и август английските отбори могат единствено да продават футболисти и то в посока на страните, в които пазарът все още е отворен.

По-рано излезе информация в Гадзета дело Спорт, че двата отбора са се споразумели за трансфер на стойност 70 милиона евро, а оставало единствено Шпорите да договорят личните условия на Дибала.

Но трансферът може да се усложни от други точки. Агентът на 25-годишния футболист иска 15 милиона евро комисионна, а също така да бъдат уредени и имиджовите права на играча- в договора да бъде описано кой има право да ползва името и лицето на футболиста за рекламиране на продукти. Отделно не е ясно каква заплата ще иска самият футболист.

В същото време се появиха информации, че Юве се е отказал да продава Дибала. 

25-годишниятн Пауло Дибала в предишния сездон вкара 10 гола и подаде за още 5 в 42 мача за Юве във всички турнири.