Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, коментира смяната на Кристиано Роналдо при гостуването на Локомотив Москва в Шампионска лига.

Петкратният носител на Златната топка напусна терена в 81-ата минута за сметка на Пауло Дибала. Малко по-късно "бианконерите" стигнаха до трудната победа с 2:1 с фамозен гол на Дъглас Коста.

При излизането си от терена, Роналдо отказа да поздрави Сари, обърна се към него и  му каза нещо. На пресконференцията след мача специалистът обясни, че е извадил португалската звезда с превантивна мярка.

"Смених го заради опасения с физическото му състояние. Още в края на първото полувреме имаше признаци за безпокойство. Опасявах се, че може да получи увреждане в коляното, което да се отрази в бъдеще", заяви Сари.

Относно самия мач, той каза, че Юве е допуснал много грешки в Москва, особено в тактическо отношение. "Дадохме много свободно пространство на съперника да развива атаките си. Възможно е в следващите срещи да сменим схемата. В последно време често се случва да допускаме голове, след като поведем. Тогава ставаме пасивни в защита. Работим над тези неща", добави Сари.

Той не пропусна да похвали и героя на вечерта Дъглас Коста. Бразилският национал донесе победата в 93-ата минута след самостоятелен рейд и двойно подаване с Гонсало Игуаин, който му върна топката с пета.

"Дъглас е много важен футболист за нас, но още не е в най-добрата си кондиция заради контузията. Той притежава не само страхотна скорост, но и техника. Но нито той, нито Аарън Рамзи, са готови за цял мач", завърши Сари.