Италианският хегемон Ювентус се класира за 1/2-финалите за Купата на страната, след като помете Рома за едно полувреме.

На своя стадион в Торино домакините се наложиха с 3:1, като сложиха точка на спора още през първите 45 минути. През тях Кристиано Роналдо, Родриго Бентанкур и Леонардо Бонучи бяха точни за 3:0.

След почивката "вълците" стигнаха до почетно попадение, което беше дело на Джанлуиджи Буфон в собствената му врата. Иначе Роналдо вече има 13 гола в последните 10 мача във всички турнири и отново показа, че се намира във върхова форма.

В спор за място на финала Юве ще срещне по-добрият от двойката Милан – Торино, които играят един срещу друг следващата седмица. Победителите на 1/2-финалите се определят в две срещи на разменено гостуване. 


В предни позиции Маурицио Сари очаквано предпочете Дъглас Коста и Гонсало Игуаин пред Аарън Рамзи и Пауло Дибала. Кристиано Роналдо започна титуляр, същото се отнасяше за легендата Джанлуиджи Буфон и Даниеле Ругани. Родриго Бентанкур стартира в халфовата линия.

След наказания за Рома се завърнаха крайните бранители Алесандро Флоренци и Александър Коларов. Никола Калинич поведе атаката. Той зае мястото на Един Джеко, който беше дисквалифициран за двубоя.

Мачът очаквано започна с домакински натиск и още в самото начало добър пробив на Кристиано Роналдо завърши с удар покрай дясната греда. После Дъглас Коста и Миралем Пянич пробваха да изведат Гонсало Игуаин на чисти позиции, но и в двата случая той беше умело блокиран от защитата на римляните.

В 19-ата минута и Рома показа зъби, след като Алесандро Флоренци беше изведен на добра позиция, но не успя да нанесе хубав удар. Малко по-късно италианският национал пусна извеждащ пас като по учебник, но в решаващия момент Леонардо Бонучи изчисти.

Така се стигна до 26-ата минута, когато Роналдо откри резултата. Юве отне топката след продължителна атака на "вълците" и с три подавания чрез Адриен Рабио, Дъглас Коста и Игуаин топката стигна до Кристиано на уж безопасна позиция, близо до фланга. Той обаче напредна, навлезе по диагонала в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл матира Пау Лопес за 1:0!

В 35-ата минута Данило можеше да удвои преднината на Юве, но изстрелът му мина на сантиметри от целта. Вторият гол за хегемона на Ботуша не закъсня и негов автор стана Родриго Бентанкур. Той получи подаване от Дъглас Коста в наказателното поле, справи се с Джанлука Манчини и с лек шут по земя преодоля вратаря за 2:0!

В продължението на първото полувреме Ювентус тотално уби интригата в сблъсъка. След късо изпълнение на корнер, Коста центрира в наказателното поле, където Бонучи с глава сложи точка на спора – 3:0! 

5 минути след подновяването на играта резилът за гостите можеше да стане пълен, след като Игуаин засече с глава, но гредата спаси Лопес. В ответната атака Ченгиз Юндер проби и стреля и напречният стълб спаси Джанлуиджи Буфон. Топката обаче се отби в гърба му и влетя в мрежата за 1:3! До края не падна нов гол и Юве спечели заслужено.

Ювентус – Рома 3:1 

Голмайстори: 1:0 Роналдо (26), 2:0 Бентанкур (38), 3:0 Бонучи (45), 3:1 Буфон (50-авт)

Ювентус: Буфон, Данило (41-Куадрадо), Бонучи, Ругани, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио (77-Матюиди), Коста (67-Рамзи), Игуаин, Роналдо
Треньор: Маурицио Сари

Рома: Лопес, Флоренци (68-Верету), Манчини, Смолинг, Коларов, Диавара (76-Переш), Кристанте, Юндер, Пелегрини, Клуйверт (46-Сантон), Калинич
Треньор: Пауло Фонсека

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джанлука Роки
Жълти картони: Игуаин (Ювентус); Кристанте (Рома)