Бившият футболист на Ювентус и Наполи – Емануеле Джакерини, анализира проблемите на "бианконерите". 

Настоящият играч на Киево познава треньора на италианския хегемон Мауруцио Сари отлично от съвместния им престой на "Сан Паоло".

Според него, стилът на спеца "Сарибол" не пасва на Кристиано Роналдо, от което страда целият отбор.

"Ювентус се спря на треньор, който се основава на бързо преливане на фазите на играта. Това е трудно при наличието на Кристиано Роналдо, който има собствен стил. Не можете да го помолите да прави определени неща... Сари се бори, защото това е отбор, създаден от години да играе различен тип футбол. Според мен, Марио Манджукич би бил идеален, но в Торино взеха друго решение".

"Юве играе с бавно темпо, няма отиграванията с едно или две докосвания. Това е така, защото в Наполи Сари разполагаше с друг тип състезатели. Отборът играе за Кристиано, така че Сари е този, който трябва да се адаптира, а не обратното", заяви Джакерини.

Критиките към "Старата госпожа" продължават да валят с пълна сила заради слабото представяне в последния месец. Снощната загуба с 0:1 от Олимпик Лионв  първи 1/8-финал в Шампионска лига покачи напрежението, а всичко това се случва преди голямото дерби с Интер, което ще се състои в неделя.