Президентът на италианския хегемон Ювентус – Андреа Аниели, направи доста странно изказване по повод участието на Аталанта в Шампионска лига.

Според него, клубове без история в турнира, не биват да бъдат допускани за участие. "Изпитвам голямо уважение към това, което прави Аталанта, но без история на международно ниво и само с добро представяне, отборът получи право да играят в най-големите европейски клубни турнири. Прав ли съм или не?", попита собственикът на "бианконерите".

"Сещам се за Рома, който помага за коефициента на италианския футбол. Римляните  направиха един слаб сезон и са извън Шампионска лига. Изпускат парите от турнира, въпреки че се нуждаем от защита на инвестициите и разходите", добавя Аниели.

От Аталанта още не са му отговорили, но това стори кметът на Бергамо Джорджо Гори. "Уважавам Андреа Анели, но не съм съгласен с думите му. В сравнение с елита на богатите и известните, предпочитам резултата, постигнат на терена. Аталанта спечели мястото си в европейските турнири. Този кредит на доверие се дава дори на онези, които представляват "само един" провинциален град. Това се нарича "спорт", написа Гори в Twitter.

Аталанта е на път да се класира на 1/4-финалите в Шампионска лига, въпреки че загуби първите си три мача в групите в компанията на Манчестър Сити, Шахтьор Донецк и Динамо Загреб. "Синьо-черните" разбиха с 4:1 Валенсия на "Сан Сиро" в първа 1/8-финална среща, а реваншът на "Местая" ще се играе на 10 март.

От своя страна Юве е рекордьор по изгубени финали – 7 от 9. За последно "Старата госпожа" спечели турнира през 1996 г. след победа с дузпи над Аякс. Сега торинци могат да бъдат елиминирани от 1/8-финалите, тъй като паднаха с 0:1 от Олимпик Лион във Франция в първия мач. Ответният сблъсък ще се състои на 17 март в Торино без фенове заради коронавируса.