Галерия

Албанският премиер Еди Рама не се ограничи просто с призиви към гражданите да стоят по домовете си, а излезе на улиците и пазарите на Тирана да призовава по-възрастните хора да се прибират по домовете си. Причината - пандемията от коронавирус.

Впечатление направи, че той беше сложил яке на италианския хегемон Ювентус, който е известен с прозвището си "Старата госпожа".

Заедно с изявление във Facebook по темата, премиерът Рама сподели и няколко снимки, на които се вижда как разговаря с граждани на различна възраст и ги призовава да се прибират вкъщи, пише А1 On.

Забелязва се, че Рама не носи ръкавици и медицинска маска по време на разходката си, но той оправда това като написа, че се е постарал да спазва поне метър дистанция от всички хора, посочва "Фокус", цитирани от Dnes.bg.

Вижте интересния подход на Еди Рама в галерията

"Днес бях на няколко пазара в Тирана, където настроението беше много позитивно. Проблем са пенсионерите, които излизат от дома си, въпреки забраните и се излагат на опасност да се заразят с коронавируса, която за тях е най-голяма. Максимално спазвайте препоръките и мерките! Търпение, търпение, търпение", написа Рама в социалната мрежа.

"Не ме питайте защо нямам маска и ръкавици", добавя Рама, след което обяснява:

"Повтарям - маската и ръкавиците не нужни на всички, а на болните и на онези, които се грижат за заразени лица и имат най-близък контакт. За другите хора е достатъчно да се придържат към правилата, особено тези за спазване на разстояние от един метър, избягване на ръкостискане, както и да кихат и кашлят според препоръките", пише още Рама.