Треньорът на Лацио Симоне Индзаги остана доволен въпреки загубата с 1:2 от Ювентус, която почти сложи точка на спора за титлата в Италия.

Шампионите се нуждаят от едва 4 точки в оставащите 4 мача до края на Серия "А", за да спечелят девето поредно Скудето. Индзаги обаче е доволен от сезона на римляните и от представянето в Торино снощи. Той не можеше да разчита на един куп играчи: Луис Алберто, Джони, Лукас Лейва, Стефан Раду, Хоакин Кореа, Сенад Лулич, Адам Марушич и наказания Патрик.

"Представихме се впечатляващо на фона на всичките ни проблеми. Имах само 12 футболисти за тренировки, но бяхме организирани и заредени. Можехме да създадем големи проблеми на Ювентус, ако имахме повече късмет. Ситуацията с дузпата на Юве беше доста сложна, но и двамата съдии – Орсато и Мацолени, изгледаха повторението и взеха решение, което не оспорвам", заяви бившият нападател.

Той коментира и критиците на Лацио. Отборът няма победа в последните си пет мача, в които допусна четири загуби. Негативната серия сложи край на мечтите на "орлите" за първа титла от 2000 година насам.

"Критиците ме дразнят, защото Лацио спечели до този момент 14 точки повече от миналия сезон, взехме Суперкупата на Италия и се завръщаме в Шампионската лига след 13 години отсъствие. Дано запазим този състав и привлечем и нови имена, за да не сме толкова зависими при травми на играчи", добави Индзаги.