Кой друг, ако не Кристиано Роналдо? Португалецът, чиято визитка с рекорди е не по-малко богата от книгата на Гинес, записа поредна вълшебна нощ в своята кариера. Нападателят вкара две попадения за „мореплавателите“ при успеха над Швеция с 2:0 като гост в мач от Лигата на нациите. 

Головете изстреляха мегазвездата в непозната за европейски футболист орбита. Кристиано е първият играч от Стария континент със 100 или повече попадения на национално равнище. Голмайсторът на „Ювентус“ има общо 101 и е само на 8 от това да изравни вечния №1 Али Деаи от Иран. Настоящият треньор бе точен на 109 пъти в рамките на 149 мача. Тези на Кристиано са 165, а в тях е направил и 40 асистенции. През 2019 година Даеи вече предрече, че е въпрос на време постижението му да падне. 

От действащите национали най-близо до Роналдо е Санил Шетри от Индия със 71, а Лионел Меси има 70. Головете на португалеца са колкото вечните реализатори на Франция и Нидерландия взети заедно. Тиери Анри е с 51, а Робин ван Перси спря брояча на 50.  

"Изпитвам огромна гордост от това историческо постижение – написа цитираният от "Труд" Кристиано в социалните мрежи. - Когато са ми казвали, че мога да вкарам 100 гола, съм отговарял, че това не стига... 101 гола за Португалия".

Неговият първи гол на международната сцена бе на Евро 2004 срещу Гърция. Най-много е поразявал вратата на Литва – общо 7 пъти. Толкова пъти е наказвал и Швеция. Срещу Андора, Армения, Латвия и Люксембург има по пет попадения. 

От големите съперници е успявал да се разпише срещу Нидерландия, Испания, Белгия, Аржентина, Хърватия. А негови жертви на национално равнище са общо 42 тима, сред които не е България, след като през 2016 година изпусна дузпа в контрола.

А във визитката си футболистът има над 100 гола още в: Шампионската лига, извън наказателното поле, отбелязани с глава, реализирани от дузпа, с левия крак, с десния крак. Над 100 пъти е вкарвал по 2 попадения в един мач.