Френската звезда Килиан Мбапе не скри възхищението си към Кристиано Роналдо след снощното равенство 0:0 между "петлите" и Португалия в мач от Дивизия "А" на Лигата на нациите.

Минути след последния съдийски сигнал, асът на ПСЖ публикува съвместни снимки със звездата на Ювенсут. Към тях 21-годишният нападател написа: "Идол".

Медиите в Италия веднага направиха аналог с Матайс де Лихт. През 2019 г. нидерландецът беше желан от повечето европейски грандове, но след финала на "лалетата" за Лигата на нациите срещу Португалия (0:1), Роналдо изигра голяма роля за преминаването на бранителя в Торино.

 

 

След триумфа на иберийците, той лично поканил Де Лихт в Юве, а по-късно младокът разкри и подробности от краткия им разговор на терена. "Отначало не го разбрах какво ми каза. Впоследствие осъзнах, че той ми предложи да премина в Ювентус. Бях малко шокиран, затова се засмях, но не казах нищо. Разочарованието от загубения финал бе взело връх над емоциите и не можех да мисля за нищо друго".

Името на Мбапе е силно свързвано и с Реал Мадрид, където треньор е друг негов идол – Зинедин Зидан. Младата звезда има договор с ПСЖ до лятото на 2022 г. и ако не го поднови, френските богаташи могат да се съгласят да го продадат след края на сезона.