Двубоят Франция - Португалия взриви рейтингите във Франция, пише "Труд". Мачът между световния и европейския шампион в Лигата на нациите може и да не предостави предвкусваното шоу, но пък оправда високите очаквания откъм телевизионно излъчване. 

Мачът в неделя, който бе и повторение на финала от Евро 2016, бе изгледан от 5.9 млн. души, което е 25.1% от общия дял. По този начин каналът M6 се изстреля на върха във въпросния ден, изпреварвайки филмите „50 нюанса по-тъмно“ и „Симба“. За справка в сряда „петлите“ разгромиха Украйна, а срещата бе изгледана от 4.6 млн. души.

Срещата в неделя ще се запомни с доброто отношение между двете големи звезди на терена – Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе. Френският нападател още веднъж не скри, че е голям почитател на португалеца. Двамата размениха няколко реплики още по време на двубоя, а след мача играчът на ПСЖ публикува снимки от срещата им, на които написа „Идол“.

По-рано през годините Мбапе разкри, че е имал плакати на Кристиано в своята стая. Мечтата не неговия отбор от Париж е да събере двамата в една съблекалня.