14 отсъствия, плюс едно. Това не беше точно отсъствие, а червен картон. Първият и единствен на Кристиано Роналдо с екипа на Ювентус.

При дебюта си в Шампионска лига за "бианконерите" португалската звезда беше изгонен при гостуването на Валенсия. Торинци успяха да спечелят и без феномена си. Сценарий, на който сега се надява и Андреа Пирло, защото няма да може да използва Роналдо поне срещу Кротоне и Динамо Киев. Причината е ясна на всички – коронавирус.

Кристиано до последно е под въпрос за мегасблъсъка с Барселона и Лео Меси. Но без него Юве успява да се измъкне: рядко са случаите, когато "старата госпожа" се дъни без петкратния носител на Златната топка.

В допълнение към споменатия мач с Валенсия, има още един случай, когато Ювентус е бил без Роналдо в Шампионска лига: успехът срещу Йънг Бойс, когато нападателят беше наказан, а Пауло Дибала блесна с хеттрик.

В останалата част от сезон 2018/19 Макс Алегри се отказа в много малко случаи от услугите на Кристиано. Срещу Аталанта го остави на пейката и се наложи да го пуска в игра, за да успее Юве да стигне до равенство в Бергамо.

След това Роналдо пропусна няколко мача между март и април, заради почивка или контузии. Юве падна в два от тях – 0:2 от Дженоа на "Мараси" и от СПАЛ във Ферара с 1:2, двубой в който Алегри пусна много резерви заради ангажименти в Шампионска лига. Юве загуби без звездата си и в последния кръг при визитата на Сампдория в среща без значение.

При Маурицио Сари Роналдо пропусна домакинството на Удинезе за Купата, спечелено с четири гола, двата мача с Бреша, също две победи, гостуването в Бергамо, където успехът изкова Гонсало Игуаин, и това в Лече. На "Виа дел Маре" Юве изтърва куп положения и в крайна сметка завърши 1:1. Това е единствената сериозна грешка без Кристиано, ако изключим и 1:3 от Рома в последния кръг на миналия сезон. Но дербито отново беше без значение за хегемона на Ботуша.

В тринадесет мача без Роналдо (влизането от пейката срещу Аталанта не се брои), Юве има осем победи, едно равенство и четири загуби, всички с различни смекчаващи вината обстоятелства.

Материал на Goal.com