Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора отново разкритикува суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо за поведението му по време на пандемията от коронавирус.

Припомняме, че португалецът е поставен под карантина, след като даде положителен тест за COVID-19 преди няколко дни. След това той пътува обратно до Торино. съобщава "Монитор".

"Кристиано Роналдо? Има шампиони, които се чувстват такива повече от всички други. Той наруши протокола, когато отиде в Португалия, докато отборът му беше поставен в балон. Има разследване от прокуратурата в Торино по този въпрос. Тя ще се произнесе. Мисля, че такива хора трябва да изпращат послания до обществото и да приканват правилата да се спазват, а не да ги нарушават“, коментира Спадафора.

Министърът на спорта не е убеден, че сезонът в Серия А ще може да се проведе в своята цялост.

„Не знам дали целият сезон ще може да се проведе. Ситуацията е много специфична. Лигата трябва да обмисли план Б и план С. Протоколът работи, но трябва да се спазва“, добави Спадафора.

Говорейки за протокола, той спомена случая с мача Ювентус – Наполи: "Уважавам решението на спортния съдия, но ще видим как ще приключи целия случай. Не може да променяме правилата за Ювентус или Наполи“.