С два гола на Алваро Мората италианският хегемон Ювентус срази с 4:1 като гост Ференцварош в мач от група "G" на Шампионска лига.

Испанският национал вкара първите две попадения на стадион "Пушкаш Арена" и продължава с великолепното си представяне след завръщането при "бианконерите".

В 73-ата минута Пауло Дибала беше точен след фрапантна грешка на вратаря Денеш Дибус. Малко по-късно той отново сбърка, заради което Лаша Двали си заби автогол. В самия край Франк Боли вкара почетното попадение за домакините. 

С успеха Юве събра 6 точки и заема 2-ро място. Лидер с пълен актив от 9 т. е Барселона, унгарците и Динамо Киев имат по 1 т. На 24 ноември торинци приемат Ференцварош, докато каталунците гостуват в Украйна. 


Джорджо Киелини се завърна в игра, след като се възстанови от поредната си контузия. От 1-ата минута започна и голямата звезда Кристиано Роналдо, за когото това беше първи мач през сезона в Шампионска лига. Той игра в предни позиции с Федерико Киеза и Алваро Мората, докато Пауло Дибала и Деян Кулушевски седнаха на пейката. Атаката на Ференцварош поведе Исаел, подпомаган от Токмак Нгуен и Олександър Зубков.

Юве поведе още в 7-ата минута. Тогава Хуан Куадрадо проби по фланга и пусна пас към Кристиано Роналдо. Португалската звезда хитро пропусна топката за Алваро Мората, който с удар в десния ъгъл откри резултат – 1:0! В средата на полувремето опасен изстрел на Федерико Киеза беше блокиран, а в 26-ата минута и унгарците показаха зъби.

Олександър Зубков се озова непокрит на обещаваща позиция, но шутът му прелетя на косъм от целта. 10 минути по-късно Роналдо можеше да удвои преднината на Юве. Кристиано овладя отличен пас и шутира, но футболист на Ференцварош с невероятен шпагат изби.

Второто полувреме започна с удар на Роналдо от фаул, който не затрудни Денеш Дибус. В 57-ата минута гостите изпуснаха ново положение. Топката попадна в Кристиано след грешка при изнасянето. Той реши да стреля от малък ъгъл, вместо да намери непокрития пред опразнената врата Мората, и прати топката в аут.

След час игра италианският хегемон все пак стигна до втори гол. Роналдо се опита да намери Уестън Маккени, но той пропусна за Мората. И испанецът с потресаващ удар в сглобката на вратата матира Дибус за 2:0! Това беше четвърти гол за нападателя в Шампионска лига в три мача.

В 73-ата минута кошмарът за Ференцварош стана пълен. Миха Блажич беше затворен и върна към Дибус. Вратарят обаче не успя да овладее, подари топката на Пауло Дибала, за когото не беше проблем да вкара за 3:0! Малко по-късно стражът на унгарците допусна нова фрапантна грешка, буквално изведе Дибала сам срещу себе си и аржентинецът стреля. Лаша Двали се опита да изчисти, но нямаше как и вкара топката във вратата си за 0:4.

В 90-ата минута Франк Боли беше точен с десния крак, за да оформи крайния резултат.  

Ференцварош – Ювентус 1:4

Голмайстори: 0:2 Мората (7, 60), 0:3 Дибала (72), 0:4 Двали (81-авт), 1:4 Боли (90) 

Ференцварош: Дибус, Ботка (68-Хайстер), Двали, Блажич, Ловренчич, Шигер, Харатин, Сомалия, Нгуен (73-Мак), Зубков (80-Узуни), Исаел (73-Боли)
Треньор: Сергей Ребров

Ювентус: Счесни, Куадрадо (76-Фработа), Бонучи, Киелини, Данило, Рабио, Артур (46-Бентанкур), Рамзи (53-Маккени), Киеза (76-Бернардески), Роналдо, Мората (67-Дибала)
Треньр: Андреа Пирло

Будапеща, ст.: "Пушкаш Арена"
Съдия: Орел Гринфелд (Израел)
Жълти картони: Ботка (Ференцварош)