Светът очакваше още една велика версия на дуела Лионел Меси – Кристиано Роналдо. В първия мач на Ювентус – Барселона (0:2) португалецът не игра заради коронавирус. Сега се завърна триумфално на любимо място – „Ноу Камп“. Вкара два гола от дузпи и Юве срази каталунците с 3:0.

За първи път CR7 излезе на митичния стадион след 2018 година, когато напусна Реал. С новите две попадения Кристиано вече има 14 попадения на „Ноу Камп“ – на никоя друга съперникова арена не е вкарвал толкова често. 

Роналдо вече има точно 650 гола в кариерата си. И още един рекорд – португалецът е първият, забил две дузпи на „Ноу Камп“. Само в Шампионската лига Роналдо вече стигна кота 134, уточнява "Труд".

„Винаги е велико да се върнеш в Испания и Каталуния – написа във фейсбук Роналдо. – Винаги е трудно да се играе на „Ноу Камп“ срещу един от най-добрите отбори в света. Днес ние бяхме тим от шампиони. Истинска, силна и обединена фамилия. Ако играем така, няма от какво да се страхуваме до края на сезона. Давайте, момчета! Давай, Юве!“

На другия полюс беше Меси. Като че ли сам капитанът се опитваше да направи нещо от изпадналата в бездна Барса. Идолът отправи 7 точни удара от общо 11, но удари само 17-годишен антирекорд. И след като много пъти бе разплаквал Роналдо и Реал в Примера дивисион и Шампионската лига, сега изглеждаше отчаян. След мача Кристиано отиде първи да го поздрави...