Италианският хегемон Ювентус снощи загуби с 0:3 домакинството си на Фиорентина в мач от 14-ия кръг на Серия "А".

Така за първи път "бианконерите" допускат толкова тежко поражение в калчото на новия си стадион. За последно торинци паднаха у дома с три гола разлика в среща от вътрешното първенство през 2011 г. Тогава Парма се наложи с 4:1.

Головете за гостите бяха дело на юношата на Юве Себастиан Джовинко, който се разписа два пъти, още на Ернан Креспо и Вилиани. За "Старата госпожа" точен беше Никола Легроталие, а Фелипе Мело беше изгонен още в 16-ата минута. За сравнение, при вчерашната загуба Хуан Куадрадо получи червен картон в 18-ата минута. 

Именно червените картони са един от основните проблеми на Ювентус този сезон. "Бианконерите" са №1 по този показател в Европа с пет изгонвания на футболисти. Освен Куадрадо, вече бяха гонени Адриен Рабио срещу Рома (2:2), Алваро Мората срещу Беневенто (1:1), Федерико Киеза срещу Кротоне (1:1) и Мерих Демирал в двубоя от Шампионската лига срещу Барселона (0:2)

В класирането Юве заема 4-то място с 24 точки, лидер е Милан с 31 т. Възпитаниците на Андреа Пирло си осигуриха място на 1/8-финалите в ШЛ, където съперник е Порто.