Кристиано Роналдо започна годината, както той си знае и може – с голове. Португалецът осигури шоуто за 4:1 срещу Удинезе в последния мач от 15-ия кръг на Серия А, разписвайки се два пъти (31, 70) и асистирайки за попадението на Федерико Киеза (49). На „Алианц” Пауло Дибала (90+3) добави още един гол, а почетния за гостите вкара Марвин Зеегелаар (90) – първи изобщо за нидерландеца в калчото. С 27 т. и мач по-малко Юве е 5-и, на 10 от лидера Милан, на който гостува в сряда в междинния кръг.

Шампионите се реваншираха за онова 0:3 тук срещу Фиорентина преди Нова година, но убедителният успех не означава, че грапавините в играта на бианконерите вече са изгладени. Юве обаче разполага с лек и той се нарича Кристиано Роналдо. Португалецът, който на 5 февруари ще навърши 36 е под пара и няма никакво намерение да спира. С хъса си Роналдо дава импулс и на останалите си съотборници.

А статистиката на неуморния CR7 наистина е стряскаща. Роналдо се разписва в 20-та поредна година като професионалист, считано от 2002-а. С толкава е и Златан Ибрахимович, а с повече са само Пеле, Йохан Кройф, Уго Санчес (по 21), Франческо Тоти и Райън Гигс (по 23).

Още по-впечатляващо е, че Кристиано в 15-и пореден сезон достига кота 20 гола на клубно и национално ниво, пише "Тема спорт". Той продължава стръвно да преследва световния рекорд по попадения на Йозеф Бицан - 805, след като вече има 758. И докато за неговите голове спорове няма, то не така стоят нещата с Пеле. 

За едни източници те са 757, но повечето са се обединили около цифрата 767. Това едва ли има голямо значение, защото с темпото на Роналдо под заплаха са постиженията на Бицан и подгласника му Ромарио (772), какво остава за Краля на футбола…

С головете си срещу Удинезе португалецът записа 6-и дубъл от старта на кампанията. С толкова маже да се похвали единствено баварската голова машина Роберт Левандовски. Полякът обаче ги е постигнал в 13 мача, докато CR7 - в 11. Роналдо по недвусмислен начин даде сериозна заявка за водеща роля през 2021 г., а му предстои и защита на европейската титла с Португалия.