Италианският хегемон Ювентус за първи път през сезона записа три поредни победи в Серия "А", след като надделя много трудно с 3:1 при домакинството си на Сасуоло в мач от 17-ия кръг.

В самия край на първото полувреме Педро Обианг беше изгонен с директен червен картон, а всички голове паднаха след почивката. Първо Данило се разписа с далечен удар, но малко по-късно "неровердите" изравниха чрез Грегоар Дефрел. Чак в 82-ата минута домакините стигнаха до втори гол, дело на Аарън Рамзи. Крайният резултат оформи Кристиано Роналдо в добавеното време.

Юве даде и две големи жертви, след като Уестън Маккени и Пауло Дибала бяха принудително заменени и не е ясно дали ще са готови за голямото дерби с Интер след седмица. С успеха "бианконерите" събраха 33 точки и се намират на 4-то място. Сасуоло се смъкна на 7-ма позиция с 29 т. 


Андреа Пирло трябваше да обнови защитата си, защото Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт и Алекс Сандро са с коронавирус. Титуляр започна Мерих Демирал, крайни бранители бяха Данило и Джанлука Фработа.

Федерико Киеза и Уестън Маккени действаха по крилата, Артур започна от 1-ата минута в калчото за първи път от равенството 1:1 с Беневенто на 28 ноември.

Сасуоло стартира в схема 4-2-3-1 с Франческо Капуто като нападател на мястото на контузения Доменико Берарди. Той беше подпомаган от Грегоар Дефрел, Филип Джуричич и Амед Траоре.

Мачът в Торино започна интересно и след 120 секунди игра удар на Амед Траоре беше блокиран и излезе в корнер. После и мощно изпълнение на Филип Джуречич беше избито, след което Юве погледна смело в предни позиции.

Първо Кристиано Роналдо се извиси и засече с глава, но в аут. После Уестън Маккени със страхотно подаване с пета изведе Джанлука Фработа на чиста позиция. Младокът стреля, но Андреа Консили изби. После играта загрубя, най-интересните положения бяха изключително неточни удари от дистанция на Йоргос Кирякопулос и Аарън Рамзи.

Маккени и Пауло Дибала бяха принудително сменени заради контузии, проблем получи и Федерико Киеза. Той беше настъпен в гръб с бутоните от Педро Обианг, който получи директен червен картон след намесата на ВАР. В самия край на полувремето Деян Кулушевски получи пас от Рамзи, стреля с неудобния си десен крак и не успя да уцели опразнената врата.

След почивката Юве натисна и логичното се случи в 51-ата минута. Тогава Данило стигна до отбита топка и засече от движение право в долния ляв ъгъл за 1:0! Сасуоло обаче не се предаде и 8 минути по-късно изравни. Траоре намери Грегоар Дефрел, който се измъкна от Леонардо Бонучи и Мерих Демирал и с шут по диагонала вкара за 1:1!

В 66-ата минута Юве можеше отново да поведе. Кулушевски намери Киеза с пас по земя и последва изстрел, но топката се отби във външната страна на гредата. По-късно Адриен Рабио засече с глава центриране от корнер в аут, а Консили улови далечен удар на Роналдо.

В 74-ата минута Кристиано изпусна златна възможност да вкара. Кулушевски изведе петкратния носител на Златната топка на чиста позиция фронтално срещу вратата. Ударът на португалския национал обаче беше много лек и Консили спаси.

В 82-ата минута шампионите все пак поведоха. Фработа пусна пас успоредно на голлинията и връхлитащият Рамзи с едно докосване нямаше как да сбърка от вратарското поле за 2:1! Малко по-късно Сасуоло можеше да стигне до точка, но Счесни улови удара на Брайън Одей.

В продължението Роналдо оформи крайния резултат, след като беше изведен по диагонала, нахлу в наказателното поле и с шут по земя матира Консили.

Ювентус – Сасуоло 3:1

Голмайстори: 1:0 Данило (51), 1:1 Дефрел (59), 2:1 Рамзи (82), 3:1 Роналдо (90)

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Демирал, Фработа, Киеза, Бентанкур (46-Рабио), Артур, Маккени (19-Рамзи, 86-Бернардески), Дибала (43-Кулушевски), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Сасуоло: Консили, Мюлдюр (72-Одей), Кирикеш (87-Айхан), Ферари, Кирякопулос, Обианг, Локатели, Дефрел (67-Бога), Джуричич (46-Лопес), Траоре, Капуто (46-Толян)
Треньор: Роберто Де Зебри

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Бонучи, Бентанкур, Фработа, Кулушевски (Ювентус), Ферари, Обианг (Сасуоло)
Червен картон: Обианг 45‘ (Сасуоло)