Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Андреа Пирло, коментира контузиите на Уестън Маккени и Пауло Дибала.

Двамата бяха принудително сменени през първото полувреме при трудната победа с 3:1 над Сасуоло в мач от 17-ия кръг на Серия "А". Големите опасения са дали ще се възстановят за Дерби д‘Италия с Интер, което ще се играе тази неделя.

"Дибала почувства болки в коляното. Ще оценим състоянието му през следващите няколко дни. Надяваме се, че не е нищо сериозно. Маккени имаше лек мускулен проблем преди мача със Сасуоло. Отново почувства дискомфорт след удар в петата", обясни Маестрото, като добави, че още днес двамата ще минат обстойни медицински прегледи.

Пирло със сигурност няма да може да използва трима от четиримата си титулярни защитници срещу Интер. Това са Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт и Алекс Сандро, които са с коронавирус. Добрата новина за него е, че Алваро Мората е възстановен и се появи в игра в последните минути срещу Сасуоло.

Дерби д‘Италия е ключово за битката на върха в Серия "А". Преди него Интер заема 2-ро място с 37 точки, Юве е на 4-та позиция с 33 т. и среща по-малко, с Наполи. Лидер с 40 пункта е Милан.

Относно трудния успех над Сасуоло, Пирло заяви, че той е бил много важен, иначе победата с 3:1 над "росонерите" на "Джузепе Меаца" е щяла да се обезсмисли.

"Бяхме малко мудни, станахме по-организирани към края на двубоя. Ние сме Ювентус и всеки мач играем за победа. Трябва да се отнасяме към всяка среща като финал. В ДНК-то на клуба е да се бори до края и можем да подобрим играта си. Интер? Тези дербита са интересни за всички. Неминуемо увеличават концентрацията и напрежението. Имаме шампиони, които са свикнали да играят в тези сблъсъци. Но сега се подготвяме за Купата на Италия", каза още младият спец.

В сряда Юве приема Дженоа и след това е дербито с "нерадзурите".