Ювентус – Наполи, мач за Суперкупата на Италия, ст.: "Мапей", Сасуоло, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Бернардески, Киеза, Бентанкур, Артур, Маккени, Кулушевски, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Марио Руи, Бакайоко, Деме, Лозано, Жиелински, Инсиние, Петаня
Треньор: Дженаро Гатузо

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус и Наполи ще определят носителя на Суперкупата на Италия. Шампионите влизат в мача след тежката загуба с 0:2 от Интер в Серия "А", докато в последния кръг на калчото южняците разпиляха с 6:0 Фиорентина. Това ще е първа среща между двата отбора през сезона, след като дербито от 3-ия кръг на първенството още не се е играло.

Андреа Пирло има сериозни проблеми в защита. Той все още не може да използва Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт и Алекс Сандро, които са с коронавирус. С контузия е Мерих Демирал. Отляво на отбраната ще започне Федерико Бернардески, което означава, че "бианконерите" ще играят атакуващо. Алваро Мората ще отстъпи мястото си в атака на Деян Кулушевски.

Наполи е без Фабиан Руис и Виктор Осимен, които са с коронавирус. Андреа Петаня и Дрис Мертенс не са готови на 100% за сблъсъка и се очаква първият да започне титуляр, а през второто полувреме да отстъпи мястото си на белгийския национал. Дженаро Гатузо едва ли ще прави изненади и в атака за Наполи трябва да играят още звездата Лоренцо Инсиние и Ървинг Лозано.

В исторически план двата отбора ще спорят за трофея помежду си за трети път. Предимството е на страната на Наполи с победи 5:1 през 1990 г. и с дузпи през 2014 г. Единственият успех на Юве е през 2012 г. с 4:2 след продължения. Нашата прогноза е, че тази вечер отново ще има драми и победителят ще се определи след дузпи, където може да се случи всичко.

Прогноза: Ювентус – Наполи 1:1, 2:4 след дузпи