Треньорът на италианския хегемон Ювентус - Андреа Пирло, беше много доволен от победата с 2:0 над Наполи за Суперкупата на страната. Маестрото спечели първи трофей в треньорската си кариера и заяви, че е по-приятно да ги взима от скамейката, отколкото като футболист.

"Много съм щастлив, усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг. Дженаро Гатузо сме приятели, но и двамата бяхме твърде концентрирани, за да си разменяме шеги край тъчлинията. Разочарован съм за него, но пък се радвам за себе си".

"Най-важното нещо във финалите, е резултатът. Когато играеш с решителност и непримиримост, късметът също може да ти се усмихне. Искахме да докажем, че истинското ни лице не е това от мача с Интер. Хуан Куадрадо не беше с нас две седмици, но се е подготвял много старателно в домашни условия. Той свърши невероятна работа, макар да не вярвахме, че може да издържи 90 минути". 

"Предвид всичко, което направихме от началото на сезона, критиките след загубата от Интер бяха прекалено много и незаслужени. Затова съм още по-доволен, че спечелихме Суперкупата. Свикнал съм, че медиите могат да те издигнат на върха и след това да те сринат. И като футболист съм имал върхове и спадове. Зад гърба ми стои много сериозен клуб и мога да работя спокойно. Резултатите ще говорят за мен", заяви Пирло.