Херта обяви официално трансфера на полузащитника Сами Кедира от италианския шампион Ювентус, съобщават от германския клуб по футбол. 33-годишният халф ще играе за берлинския отбор с контракт до лятото на 2023 година и ще носи екипа с номер 28.

"Херта положи много усилия за подписа ми и ми предложи шанса да се върна в Бундеслигата", заяви Хедира в изявление за клубния сайт.

"Много съм благодарен за това и с нетърпение очаквам момента, в който мога да облека "синьо-бялата" фланелка за първи път. Чувствам се добре физически и искам да помогна на отбора да има повече успехи с опита, който натрупах през последните години", добави халфът, цитиран от БНР.

Кедира, който има 77 мача за националния отбор на Германия напусна Ювентус шест месеца преди изтичането на договора му, тъй като не влиза в плановете на италианския шампион през този сезон, в който не е записал нито една игрова минута. Полузащитникът за последно игра в Бундеслигата през сезон 2009/2010 за родния си клуб Щутгарт, откъдето бе продаден на Реал Мадрид за 14 милиона евро. През лятото на 2015 година той премина в Ювентус, за който записа общо 145 срещи с 21 гола и 13 асистенции.