По всичко изглежда, че доминацията на Ювентус в Италия приключва, след като "бианконерите" допуснаха чутовна грешка и не спечелиха един от "задължителните" мачове.

Нещо повече, "бианконерите" загубиха с 0:1 у дома от непретенциозния Беневенто и 10-та поредна титла се превръща в мираж. Единственият гол в Торино вкара Адолфо Гаич в 69-ата минута. Той се разписа след фрапантна грешка на Артур Мело.

През първото полувреме гол на Кристиано Роналдо беше отменен, а след подновяването на играта до попадението за гостите Юве показа твърде малко в предни позиции и гостите си тръгнаха с 3-те точки. Много силно се представи и вратарят на "Вещиците" Лоренцо Монтипо, който спаси всичко възможно

С успеха Беневенто събра 29 пункта и се отдалечи от опасната зона. Юве остава с 55 т., на 10 зад лидера Интер при равен брой мачове.


Юве трябваше да се справя без наказания Хуан Куадрадо, който се присъедини към контузените Алекс Сандро, Мерих Демирал, Аарън Рамзи и Пауло Дибала на трибуните. Тези липси означаваха, че Данило се завърна на титулярната си позиция като десен защитник, отляво в отбраната действа Федерико Бернардески. Федерико Киеза и Деян Кулушевски започнаха по крилата, атаката поведоха Алваро Мората и Кристиано Роналдо.

Преди мача Беневенто не се намираше в добра форма и пътува до Торино в кошмарна серия от 11 мача без победа, в които допусна 6 загуби. Освен това Филипо Индзаги не можеше да разчита на наказаните Камил Глик и Паскуале Скиатарела. Яго Фалке, Гаетано Летиция и Фабио Депаоли са с контузии.

Преди първия съдийски сигнал президентът на Ювентус Андреа Аниели и спряганият за напускане Кристиано Роналдо демонстрираха топли отношения. Босът на "Старата госпожа" подари на португалската звезда тениска с надпис: G.O.A.T., и номер: 770, броят голове на нападателя

Но в началото на първото полувреме не си личеше кой е шампионът и кой новакът в Серия "А", защото "Вещиците" играха смело насред Торино. Първото опасно положение беше за Юве. Още в 4-ата минута Кристиано Роналдо проби, но ударът му излезе в аут.

Гостите отговориха с неточен изстрел на Джанлука Лападула и няколко добри атаки, но после "бианконерите" поеха инициативата. Първо Данило се оказа на чиста позиция, но шутът му беше блокиран. По-късно ВАР правилно отмени дузпа за Ювентус, а вратарят Лоренцо Монтипо блесна с две чудесни намеси.

Той първо спря Алваро Мората, койт проби отлично и стреля, а след това отрази и удар на Матайс де Лихт. При добавката испанският нападател не уцели вратата. До края на полувремето гол на Роналдо беше отменен за засада, а Монтипо спаси и негов шут.

След почивката Юве натискаше, но не можеше да създаде опасно положение чак до 66-ата минута. Тогава Роналдо получи топката, завъртя се и отправи удар, но покрай страничния стълб. После Федерико Барба щеше да си вкара автогол след светкавична контра, но Монтипо изби.

Така се стигна до 69-ата минута, когато Беневенто поведе. Артур Мело сбърка фрапантно, след като изведе Адолфо Гаич очи в очи с Войсчех Счесни и нападателят откри резултата – 1:0! 120 секунди по-късно Юве поиска дузпа за фаул срещу Федерико Киеза, но такава не беше отсъдена.

После Федерико Бернардески засече от воле, но в аут. В 79-ата минута Роналдо проби и потърси близкия ъгъл, но за пореден път Монтипо отрази. После Кристиано пробва задна ножица, но неуспешно. 10 минути по-късно Монтипо отново спря португалската звезда, след като изби шута му по земя в далечния ъгъл.

Секунди по-късно вратарят спаси нов снаряд на Роналдо, а при добавката Данило не уцели вратата от непосредствена близост. В 4-минутното продължение Юве така и не стигна до изравняване и изненадващо загуби мача с 0:1.

Ювентус – Беневенто 0:1

Голмайстор: 0:1 Гаич (69)

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Бернардески, Киеза, Артур (74-Бентанкур), Рабио (74-Маккени), Кулушевски, Мората, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Беневенто: Монтипо, Калдирола, Туя, Барба, Импрота, Хетемай (83-Дабо), Виола, Йоница, Фулон (73-Фулон), Гаич (83-Ди Серио), Лападула (73-Капрари)
Треньор: Филипо Индзаги

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Росарио Абисо
Жълти картони: Бернардески (Ювентус); Туя, Калдирола, Барба (Беневенто)

Снимка: БГНЕС