Голмайстор №1 в историята на италианския хегемон Ювентус - Алесандро Дел Пиеро, коментира драмите в клуба. Легендата заяви, че треньорът Андреа Пирло трябва да запази поста си и за следващия сезон.

Бъдещето на Маестрото е несигурно заради изненадващата загуба с 0:1 от Беневенто насред Торино и отпадането от Порто на 1/8-финалите в Шампионска лига. "Юве бе успешен девет поредни години и успя да задържи това ниво на концентрация и енергия, което е много трудно. Но сега има ново предизвикателство на скамейката. Виждате какво стана последните три години. Първо беше Макс Алегри, след това се направи пълна промяна с Маурицио Сари за една година. След това нова промяна с Пирло, който е страхотен човек, бивш мой съотборник и аз го обичам, разбира се, но той е нов в тази работа, съвсем различно предизвикателство". 

"Юве реши да заложи на него през лятото, за да гради проект. Виждали сме много проекти да продължават след неуспешна първа година, както и такива, които ги спират веднага, след като се появи един по-голям проблем. Той получи голяма подкрепа, защото трябваше да стане треньор от нищото. Но сега също се нуждае от тази подкрепа, както и за следващата кампания. Но да видим дали все пак ще са в зона Шампионска лига или не", заяви Дел Пиеро. 

Юве изостава на 10 точки от лидера в Серия "А" Интер при равен брой мачове. Пред шампионите е и Милан с 4 т. аванс и мач повече. Точно зад торинци са Аталанта, Рома и Наполи, които се борят за Топ 4.

Снимка: БГНЕС