Италианският футболен гранд Ювентус спечели първата голяма битка за 80 милиона евро, които рискува да изпусне, ака не се класира за Шампионската лига за следващия сезон, съобщава "Corriere dello Sport". 

Приблизително толкова са приходите на "Старата госпожа" от последните участия на отбора в най-комерсиалния турнир, за които информирахме още вчера. На този етап Ювентус все още е в битката за топ 4 в Серия "А". Снощи тимът направи важна крачка в правилната посока, побеждавайки прекия си съперник Наполи с 2:1 в отложен мач, като така излезе на 3-ата позиция в таблицата.

Ювентус е спечели близо 650 милиона евро след завръщането си в Шампионска лига през 2012 година, уточнява БНР. Дори и в последните два сезона, които не бяха особено успешни, тъй като отборът отпадна още на 1/8-финалите, приходите от ШЛ са на стойност около 75-80 милиона евро.

Ако не се класира за Шампионската лига, това означава, че Ювентус ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа. Там обаче парите за участниците са далеч по-скромни. Победителят във втория по сила турнир на УЕФА получава 25 милиона евро.