Масимилиано Алегри се завръща в Ювентус. Според "Скай Италия" грандът от Торино е постигнал споразумение с треньора и той се е съгласил да поеме отбора, като днес се очаква и да бъде обявено, че Андреа Пирло е уволнен.

Италианските медии съобщават, че Алегри ще получава 9 милиона евро на сезон, а договорът му ще бъде за 3 или 4 години. Спецът спечели пет поредни титли на Италия с Юве между 2014 и 2019 г. Той имаше неразбирателство със спортния директор Фабио Паратичи и това бе една от причините да напусне.

Паратичи си тръгва от клуба в края на месеца, което премахва този проблем. Освен това наставникът ще има по-големи правомощия и ще бъде фактор по отношение на трансферите и въпросите от спортно-технически характер, които в Италия обикновено се взимат от футболния директор.

Към Алегри имаше сериозен интерес и от Интер, но финансовата криза в шампионите щеше да го лиши от някои основни играчи и затова той е избрал офертата на Ювентус. Очаква се в близките дни да стане ясно и бъдещето на звездата Кристиано Роналдо, който е много вероятно да се раздели с клуба.