Името на Макс Алегри е все по-силно свързвано със завръщане във все още действащият шампион на Италия Ювентус. Според La Gazzetta dello Sport тактикът от Ливорно е готов отново да поеме "Старата госпожа", но ако му се гарантира, че ще има пълна свобода да направи революция, каквато му беше отказана преди две години.

Алегри и Юве се разделиха през 2019 г., но оттогава на няколко пъти беше спряган за завръщане. Първо на мястото на Маурицио Сари, сега на Андреа Пирло. През този сезон Интер е на крачка да сложи край на 9-годишната доминация на "бианконерите" в Серия "А", но има реална опасност Ювентус да не се класира и за Шампионска лига.

Това поставя на карта бъдещето на Пирло, а най-тиражираният спортен вестник в Италия пише, че Алегри е миналото на "Старата госпожа", но може да е и бъдещето на "Алианц Стейдиъм".

Президентът на клуба Андреа Аниели смята Алегри за точния човек, който може върне Юве на върха, а неговият доверен сътрудник Алдо Долчети публикува вчера снимка на зебра в Instagram, което допълнително засили спекулациите.

La Gazzetta dello Sport също така подчертава, че менторът на Алегри – Джовани Галеоне, заяви пред радио Bianconera, че не изключва завръщане на тактика от Ливорно в "Континаса".

Вестникът допълва, че Алегри познава обстановката в Юве отлично, знае как да управлява голяма група от шампиони и в същото време не се страхува да дава път на младите. А в Торино разчитат много Матайс де Лихт, Деян Кулушевски и Федерико Киеза да се превърнат в новия гръбнак на отбора. Именно спецът успя да развие и извлече най-доброто от Алваро Мората, Кингсли Коман и Мойс Кийн.

В репортажа пише още, че Алегри би се радвал да види Родриго Бентанкур в средата на терена, защото знае как да извлече най-доброто от уругваеца. Плановете му за Артур Мело са да го наложи като реджиста, а третият полузащитник може да е Мануел Локатели от Сасуоло. Треньорът няма и нищо против продажбите на Аарън Рамзи и Адриен Рабио.

Големият план на Алегри е обновеният Юве да се гради около Пауло Дибала. Той е готов да даде повече пространство на аржентинеца, както през най-силния му сезон с "черно-белия" екип, 2017/18. Именно Дибала трябва да е центъра на проекта, но той още не може да се разбере с клуба за нов договор. Сегашният му е до 2022 г.

La Gazzetta dello Sport твърди още, че Кристиано Роналдо е един от играчите, от които Алегри е готов да се откаже. Негово напускане ще позволи на Юве да отдели по-голям бюджет за заплати, което може да е ключът към оставането на Дибала, който се чувствал принуден да се жертва за тактическата необходимост, за която Роналдо задължава.

Завръщане на Алегри може да накара и капитанът Джорджо Киелини да остане за още година. Ветеранът е с договор до края на сезона и за момента няма индикации, че ще бъде подновен.