Ювентус е близо до повторното подписване с Мойс Кийн под наем за две години с опцията за закупуване на нападателя на Евертън за 17 млн. паунда.

Кийн ще пристигне в Торино в следващите 24 часа преди да бъде обявен за заместник на Кристиано Роналдо след напускането на португалеца в посока Манчестър Юнайтед в петък. Италианският национал се присъедини към Евертън за срок от пет години през 2019 за сумата от порядъка на 27 млн. паунда.

21-годишният футболист вкара два гола в 29 мача по време на дебютната си кампания за „карамелите“, преди да прекара миналия сезон под наем в Пари Сен Жермен, където реализира 18 попадения в 40 мача във всички турнири. Кийн бе изгонен по време на успеха на Евертън над Хъдърсфийлд за Купата на Лигата във вторник във втората си поява на терена под ръководството на Рафаел Бенитес.

Той дебютира за Ювентус при Масимилиано Алегри през 2016 и ще работи отново под негово ръководство, след като наставникът се върна начело на „Старата госпожа“ преди началото на този сезон.