Три от клубовете, които основаха Европейската Суперлига - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, планират нова офанзива за възобновяване на старта на проекта за създаване на паралелен евротурнир на Шампионската лига. Те са наели консултантската служба „Флинт“, съобщи германският седмичник „Шпигел“, цитиран и от испанският "Ел Мундо Депортиво".

Целта на клубовете е да спечелят подкрепата на асоциации, европейски политици и журналисти, а консултантската компания е представила на ръководствата им план за целта, озаглавен „Проправяне на пътя към Суперлигата - стратегии за реконструкция, рестарт и триумф“.

В текста „Флинт“ обещава да започне мащабна кампания срещу атаките на противниците на Суперлигата и препоръчва на клиентите си да се откажат от действие като това през пролетта, за да придвижат проекта напред. Планът на консултантската компания в Брюксел и Лондон е базиран на идеята, че „европейският футбол се нуждае от нов бизнес модел и злоупотребяващият монопол на УЕФА трябва да бъде прекратен“. За целта консултантската компания препоръчва клубовете от Суперлигата да провеждат събития и брифинги с политици, представители на Европейския съюз и с избрани журналисти.

Президентите на трите клуба - Жоан Лапорта, Флорентино Перес и Андреа Аниели, се срещнаха в Барселона на 7 август, за да анализират състоянието на проекта на Европейската Суперлига и следващите стъпки, които да предприемат.

Според германските медии стратегията на Суперлигата ще бъде „бомбоустойчива“ срещу сегашния модел на евротурнирите на УЕФА. Проектът Суперлига в момента е в Люксембургския съд. Засега със защитата на търговския съд номер 17 в Мадрид санкциите, наложени от УЕФА срещу Реал Мадрид, Барса и Ювентус за създаване на конкурент на Шампионската лига са спрени, а европейските съдилища ще определят дали проектът е законен.