Легенди на Ювентус продължават да споделят критиките си към Кристиано Роналдо заради начина, по който суперзвездата си тръгна от торинския гранд.

Португалецът прекара три сезона при "бианконерите", но 12 години след трансфера си от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид се завърна в състава на английския колос. А бившите играчи на Юве Сержо Брио и Алесио Такинарди не са доволни от начина, по който Роналдо се раздели с клуба.

Пред Tuttosport Такинарди каза: "Роналдо трябваше да си тръгне по различен начин, а не с личния си самолет, докато Масимилиано Алегри правеше разбор преди мача срещу Емполи. Очаквах пресконференция, за да се сбогува с феновете. Те заслужаваха нещо по-различно като отношение. Няма повече легенди като Алесандро дел Пиеро, Франческо Тоти, Паоло Малдини или Хавиер Санети, но не беше приятно да чуя от Роналдо, че се връща на място, на което се чувства у дома. Той постави Ювентус в трудна ситуация, тръгвайки си няколко дни преди края на трансферния прозорец. Невъзможно е да се замени машина за голове като него."

Четирикратният шампион в Серия "А" Брио добави, цитиран от webcafe.bg: "Ювентус заслужава повече уважение, не очаквах Роналдо да пренебрегне клуба по този начин. Не беше мило от негова страна. Винаги говоря с уважение за трите клуба, в които играх: Ювентус, Лече и Пистоезе, защото те ми повярваха. Кристиано е голям професионалист, но сбогуването му трябваше да е различно. Може би не са се разделили приятелски, но аз съм убеден, че това беше правилното нещо за играча и клуба. Ако един играч е принуден да остане, той може да причини неприятности на своите съотборници и на клуба."