Треньорът на Ювентус Макс Алегри не е никак доволен от представянето на отбора от началото на сезона.

"Бианконерите" са още без победа след четири кръга в Серия "А" и се намират в зоната на изпадащите с едва две точки. След равенството с Милан (1:1), тактикът от Ливорно беше хванат да използва нецензурни думи към играчите си, придружени с: "И те искат да играят в Юве?".

Сега Алегри даде пресконференция преди утрешното гостуване на Специя и отново не спести критики. "Този Ювентус е различен от онзи, който водех преди, но няма смисъл да говорим за миналото. Гледах отново мача с Милан. Между 45-ата и 55-ата минута сбъркахме 8 топки, без да бъдем притеснени. Трябва да има по-добра организация в отбора ни. Преди да ни изравнят, имахме възможности за втори гол. Но във футбола е така – рискуваш дори да загубиш", заяви Алегри, след което говори и персонално за Адриен Рабио и Мануел Локатели.

Френският национал изпусна чисто положение срещу "росонерите" при резултат 1:0 за Юве, а после направи глупав корнер, от който Милан стигна до равенството на "Алианц Стейдиъм".

"Рабио трябва да е по-точен пред гола, трябва да е по-агресивен в наказателното поле. Футболист с неговите качества не може да не вкарва подобни положения. Адаптацията на Локатели върви добре. Трябва да намери физически и психически баланс, за да е постоянен. Целта ми е футболистите да стават по-добри. Говоря с всички, помагат и експерти. Искаме всички да постигнем нещо голямо. Но сега ние сме отборът, който се бори за спасение и мислим мач за мач", каза още Алегри.

Срещу Специя той няма да може да използва Джорджо Киелини, Артур Мело и Кайо Жорже. Очаква се титуляри да започнат Матайс де Лихт и Федерико Киеза, който е напълно възстановен от контузия. Мойс Кийн пък може да заеме мястото на Алваро Мората в атака. Срещата е утре от 19.30 часа наше време.