Нападателят на Ювентус Пауло Дибала поднови тренировки и ще е готов за неделното дерби с Рома, съобщава "Скай Спорт Италия".

Аржентинският национал получи разтежение на бедрото в мача срещу Сампдория (3:2) и пропусна последните две срещи на "бианконерите" срещу Челси (1:0) и Торино (1:0).  Заради травмата Дибала не игра и в световната квалификация на Аржентина срещу Уругвай (3:0), аут е и за петъчната среща с Перу.

Дибала вече е възстановен и ще бъде на разположение на Мака Алегри в подготовката за дербито срещу Рома на 17 октомври, неделя. Все пак не се знае дали ще може да започне титуляр.

Аут обаче е Алваро Мората, който ще е готов за игра към края на месеца. Южноамериканците, сред които Данило, Родриго Бентанкур и Хуан Куадрадо, ще се приберат в Италия късно вечерта и едва ли ще бъдат готови за игра.

В дербито Юве търси задължителна победа, за да не позволи още по-голямо изоставане от лидера Наполи. В момента разликата между двата отбора е 10 точки, след като хората на Лучано Спалети имат 7 успеха от 7 кръга.

Снимка: БГНЕС