Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е готов да започне нова битка с Ювентус.

Според Il Corriere dello Sport на стадион "Диего Марадона" са ядосани от последните съдийски решения в Серия "А" и адвокат е предложил на филмовия продуцент да изисква ВАР файловете от мачовете на "бианконерите" срещу Рома и Интер.

И двете дербита имаше спорни момент, като на "вълците" им беше отменен гол и отсъдена дузпа, която Жордан Верету изпусна. В крайна сметка това се оказа решаващо, защото Юве спечели сблъсъка с 1:0. Но преди наказателния удар имаше асистенция с ръка на Хенрих Мхитарян, заради което беше взето дискусионното решение.

Срещу "нерадзурите" Юве получи дузпа в 89-ата минута, от която Пауло Дибала оформи крайното 1:1. Тя беше отсъдена за фаул на Дензъл Дъмфрис срещу Алекс Сандро, но за подобна ситуация ВАР не се намеси по време на равенството на Наполи с Рома (0:0) на "Олимпико".

И адвокат Ерик Грималди е предложил на Де Лаурентис да поиска аудиозаписите от ВАР за срещите на Юве с Рома и Интер. Той го е посъветвал да действа бързо, защото през 2018 г. те изчезнаха след драматичната победа на "бианконерите" с 3:2 на "Джузепе Меаца", след която Наполи се срина и изгуби титлата, по думите на тогавашния им треньор Маурицио Сари "в хотела".

В дербито Миралем Пянич се размина с втори жълт картон и това се оказа решаващи за победата на торинци. 

Снимка: БГНЕС