Ювентус допусна нова голяма издънка у дома в Серия "А", след като падна с 1:2 от Саусоло.

Срещата от 10-ия кръг на калчото много напомняше на загубата на "бианконерите" от Емполи (0:1) в началото на сезона, с разликата, че този път домакините успяха да изравнят.

Това стана в 76-ата минута, когато Уестън Маккени се разписа с глава, но в 95-ата минута Максим Лопес донесе драматичния успех на "неровердите". Преди това Давиде Фратези беше дал преднина на Сасуоло в самия край на първото полувреме.

Така Ювентус вече изостава на 13 точки от лидера Милан и заема 6-то място с 15 пункта, но може да се смъкне надолу. Сасуоло събра 14 т. и се намира на 9-та позиция.


Още от самото начало Юве заложи на много дълбока преса, която затрудняваше гостите. Две хубави атаки завършиха със засади на Леонардо Бонучи и Алваро Мората, после удар на Федерико Киеза беше блокиран. 

Малко по-късно Матия Де Шилио опита да изненада Андреа Консили с диагонален изстрел, който вратарят изби с върха на пръстите си. По-късно защитникът получи контузия и беше сменен от Алекс Сандро.

Първата реална голова възможност беше за Сасуоло. Доменико Берарди получи пас на фланга, навлезе към пеналта и стреля точно до страничната греда. Но Матия Перин с фамозна намеса изби.

После гостите играха смело и в решаващия момент Данило блокира изстрел на Джакомо Распадори. В 36-ата минута Пауло Дибала отправи страховит шут фронтално срещу вратата, но гредата спаси Консили.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Сасуоло поведе. Грегоар Дефрел с отличен пас през центъра на защитата изведе Давиде Фратези, който с премерен шут в долния ляв ъгъл матира Перин за 1:0!

На почивката Макс Алегри взе мерки и пусна в игра Хуан Куадрадо на мястото на Адриен Рабио, а Киеза премина на левия фланг. В 55-ата минута Сандро засече с глава подаване от фаул, но далеч от целта.

В 57-ата минута Сасуоло беше близо до втори гол. Берарди изведе Распадори на чиста позиция, отново през центъра на защитата, но ударът на италианския национал излезе в аут.

После Юве натисна и шут на Куадрадо беше избит от голлинията от Каан Айхан, Консили спаси опасен изстрел на Дибала, при добавката Киеза засече с глава в аут. 

Алегри продължи с промените и пусна в игра Кайо Жорже на мястото на слабия в този мач Мората. И в 71-ата минута младият бразилец можеше да вкара страхотен гол със задна ножица, но мерникът му изневери.

Така е стигна до 76-ата минута, когато Юве изравни. Дибала центрира от фаул, Уестън Маккени надскочи Джанмарко Ферари и с глава вкара за 1:1!

Но Сасуоло имаше последната дума и 95-ата минута Берарди с пас като по учебник изведе Максим Лопес сам срещу Перин и нападателят донесе сензационния успех за "неровердите".

Ювентус – Сасуоло 1:2

Голмайстори: 0:1 Фратези (44), 1:1 Маккени (76), 1:2 Лопес (95)

Ювентус: Перин, Данило (80-Кулушевски), Бонучи, Де Лихт, Де Шилио (13-Сандро), Киеза, Маккени, Локатели (80-Артур), Рабио (46-Куадрадо), Дибала, Мората (63-Жорже)
Треньор: Макс Алегри

Сасуоло: Консили, Мюлдюр (87-Харуи), Каан, Ферари, Рожерио, Лопес, Фратези (72-Толян), Берарди, Распадори (62-Скамака), Траоре (86-Кирикеш), Дефрел (72-Енрике)
Треньор: Алесио Диониси

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Джан Лука Саки
Жълти картони: Куадрадо (Ювентус); Дефрел, Берарди, Рожерио, Траоре, Мюлдюр (Сасуоло)