Критиките към треньора на Ювентус – Макс Алегри, не закъсняха. "Бианконерите" допуснаха нова изненадваща загуба у дома през сезона – 1:2 от Сасуоло, и сривът на "Старата госпожа" продължава с пълна сила.

Най-авторитетното издание на Ботуша La Gazzetta dello Sport веднага погна тактика от Ливорно. "Това, което работеше добре при предишните му пет сезона в Торино, вече не изглежда добре. Ювентус не знае как да печели. Алегри не забелязва, че футболът се променя. Какъв е смисълът от неговото 4-4-2 с Адриен Рабио на левия фланг? Федерико Киеза почти като централен халф и Мануел Локатели сам пред защитата? Юве играе объркано и без нападател, като се има предвид какво направи Алваро Мората. Няма ясен проект", пишат от La Gazzetta dello Sport.

От Football-italia говорят чрез статистиката. От там пишат, че лошото начало на сезона продължава да преследва торинци, въпреки че записаха 10 поредни мача без загуба във всички турнири. Изчислява се, че след 10 кръга в калчото Алегри на Юве е спечелил 5 точки по-малко от Андреа Пирло през миналия сезон и 11 по-малко от Маурицио Сари преди две години.

"Ювентус изостава на 13 точки от Милан и Наполи, които са лидери. Нито един отбор не се е завръщал към Скудетото след толкова голям пасив от 10 кръга", пишат още от Football-italia.

В събота от 19.00 часа Юве има тежко гостуване на Верона и няма право на грешна стъпка, за да не изостане много и от борбата за Топ 4.