„Ювентус“ продължава да затъва, а формата на тима върна „старата госпожа“ с 60 години назад. Именно през сезон 1961/62 за последно „бианконерите“ допуснаха 15 гола в първите 11 кръга. Това се случи след 1:2 от „Верона“ като гост. Поражението остави гранда на 8-о място преди да бъде доигран кръгът.

„В момента думите са безсмислени – обясни опитният специалист, цитиран от "Труд". – В лоша ситуация сме, трябва да признаем реалността и факта, че сме отбор от средата на класирането. Можем да излезем от положение с решителност и качество.“

Алегри намери оправдание и в късната раздяла с Кристиано Роналдо. Без него „Юве“ загуби от „Емполи“, Наполи“, „Сасуоло“ и сега от „Верона“. В герой се превърна Джовани Симеоне, разписал се на два пъти. Той е вкарвал 2 гола в един мач на „старата госпожа“ още с екипите на „Дженоа“ и „Каляри“.

В същото време Андреа Белоти, европейски шампион с Италия, се нареди до легендите Роберто Баджо и Алберто Джилардино. Двамата са единствените по-млади италианци, достигнали до кота „100“ попадения в Серия А. На 27 години и 314 дни таранът на „Торино“ вкара срещу „Сампдория“ при успеха с 3:0.