Доскорошният хегемон в Италия Ювентус продължава със слабото и представяне, след като загуби с 0:1 домакинството си от Аталанта в един от най-интересните мачове от 14-ия кръг на Серия "А".

Гостите спечелиха с гол на Дуван Сапата (28‘) и взеха битката, която медиите на Ботуша обявиха като решаваща за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

В класирането отборът от Бергамо заема заветното 4-то място с 28 точки, докато "бианконерите" допуснаха пета загуба през сезона в калчото и се намират на 8-ма позиция с 21 пункта. 


Мачът започна на високо темпо и в 17-ата минута Пауло Дибала проби, нагласи си топката на силния ляв крак, но ударът му беше слаб и Хуан Мусо не беше затруднен. 

Двата отбора продължиха с бързите атаки, а в 20-ата минута Ювентус пропусна златна възможност да поведе. Федерико Киеза беше изведен очи в очи с вратаря, но се забави и в решаващия момент Рафаел Толой с прекрасна намеса спря италианския национал.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Аталанта поведе. Берат Джимсити с пас като по учебник изведе Дуван Сапата. Колумбиецът напредна и с брилянтно изпълнение точно под горната греда матира Войсчех Счесни за 1:0!

До края на полувремето гостите бяха по-добрият отбор на терена и пропуснаха няколко изгодни положения за втори гол.

След почивката Аталанта продължи да създава по-опасните положения, но след час игра Юве можеше да изравни. Уестън Маккени беше изведен чудесно от Леонардо Бонучи, но не успя да стреля. Джимсити обаче можеше да си вкара автогол, но Мусо отрази.

Атаката на домакините продължи с удар на Дибала, който излезе в аут. "Бианконерите" продължиха с натиска си и хубав изстрел на Адриен Рабио беше избит с върха на пръстите от Мусо. В 71-ата минута Бонучи засече опасно с глава в аут. 

Малко по-късно гостите можеха да сложат точка на спора след разбъркване в наказателното поле. При него Марио Пашалич падна за дузпа след съприкосновение с Хуан Куадрадо, но такава не беше отсъдена.

До края Матайс де Лихт пропусна да изравни, Дибала уцели гредата от фаул в добавеното време и Аталанта спечели срещата с 1:0, което е първи успех за отбора като гост на Юве от 32 години насам.

Ювентус – Аталанта 0:1

Голмайстори: 0:1 Сапата (28)