Ювентус подчини Болоня с 2:0 като гост в мач от 18-ия кръг на италианската Серия "А", игран на стадион "Ренато Дел'Ара".

Още в шестата минута доскорошният хегемон на Ботуша откри резултата след хубава контраатака. Алваро Мората чукна вдясно за Феде Бернардески, получи топката в пеналта и завърши с хладнокръвен изстрел от движение. За Бернардески това беше пета асистенция за сезона, с което той излезе под №1 в отбора си.

Не след дълго "бианконерите" отправиха още два точни шута чрез Адриен Рабио и Мората, но вратарят на домакините Лукаш Скорупски беше на мястото си. 

В средата на първото полувреме Матиас Сванберг беше близо до един от головете на сезона. Той си нагласи кълбото за ефектна задна ножица и стреля смело без поглед към вратата, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб. Преди паузата Сванберг намери вратата на Юве, но Войчех Шчесни улови.

Болоня поизравни играта след рестарта на играта, но така и не можеше да застраши вратата на торинци. В средата на второто полувреме Николас Домингес беше много близо до изравняването, но Шчесни спаси тупалката към близката греда.

В 69-та минута Ювентус показа защо е голям и изкорени ентусиазма на противника си. Хуан Куадрадо заложи на диагонален изстрел и успя да реализира с помощта на рикошет, а Мората се отличи с асистенция.

Бернардески можеше да запише първото си попадение за сезона, но беше отказан от вратаря на Болоня. В 89-ата минута Куадрадо беше на път да вкара отново, но би покрай гредата след намеса на влезлия като резерва Олсен.

Ювентус събра 31 точки и се изкачи на шесто място, изоставайки на 12 пункта от лидера Интер. Болоня е в средата на таблицата с 24 точки.


Болоня - Ювентус 0:2

0:1 Алваро Мората - 6'
0:2 Хуан Куадрадо - 69'