Големият проблем на Ювентус е липсата на Кристиано Роналдо. Това заяви световният шампион с Италия от 2006 година Лука Тони, който през сезон 2011/12 носи "черно-белия" екип, но вкара само 2 гола в 14 мача.

"На отбора му липсва Роналдо, няма друго обяснение. Той гарантира голям брой голове, пое голяма отговорност. Ювентус не придоби топ играчи след напускането на Кристиано, а останалите футболисти се провалиха и не можаха да компенсират отсъствието му. Те не играят по-добре от миналия сезон", заяви Тони пред La Gazzetta dello Sport.

Припомняме, че петкратният носител на Златната топка се завърна в Манчестър Юнайтед няколко дни преди затварянето на трансферния прозорец. От Юве вече се оплакаха, че заради решението му в последния момент, не са имали достатъчно време да реагират. Така на пожар беше взет Мойс Кийн, но той определено не очарова с представянето си.

Очаква се през януари "бианконерите" да се подсилят с нов нападател. Спряганите имена са много, но най-често се срещат тези на Мауро Икарди от ПСЖ, Душан Влахович (Фиорентина), Единсон Кавани и Антони Марсиал (и двамата от Манчестър Юнайтед).