Голмайсторът на Фиорентина – Душан Влахович, ще продължи кариерата си в Ювентус. В това е убеден най-авторитетният спортен вестник в Италия La Gazzetta dello Sport.

Единственият въпрос е кога трансферът ще стане факт – още този месец или през лятото. Според източника, 21-годишният сръбски национал предпочита сега да премине на "Алианц Стейдиъм".

Освен това Влахович вече се е разбрал за личните си условия с Юве. Годишната му заплата ще е 7 милиона евро, което е доста по-малко от предлаганото от Арсенал, който също иска нападателя. Но La Gazzetta dello Sport добавя, че мечтата на стрелеца е да играе за "Старата госпожа".

Фиорентина иска 70 милиона евро за звездата си, но торинци ще се опитат да платят 35 млн. евро и към "Артемио Франки" да поеме Деян Кулушевски, който не е сред любимците на Макс Алегри и е оценен на 35 млн. евро.

През този сезон Влахович има 17 гола и 4 асистенции в 21 мача в Серия "А". Името му беше свързвано още с Манчестър Сити и Атлетико Мадрид.

Юве спешно се нуждае от усилване на нападателната мощ след напускането на Кристиано Роналдо. "Бианконерите" имат втората най-слаба атака от първите десет отбора в калчото след 23 кръга. Алваро Мората и компания са отбелязали едва 34 попадения, като в челото само Торино е с по-малко – 30.

Снимка: БГНЕС