Ювентус продължава успешно защитата си на Купата на Италия, след като се класира на1/2-финалите. Това стана след много трудна победа с 2:1 над Сасуоло на "Алианц Стейдиъм".

Още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата, но в средата на полувремето Хамед Траоре изравни. След почивката "Старата госпожа" наложи свиреп натиск, но на три пъти уцели гредите.

40-годишният вратар на гостите Джанлука Пеголо пък спасяваше всичко възможно, но в 89-ата минута капитулира. Тогава Душан Влахович се подигра със защитата на "неровердите", стреля, получи се рикошет и Руан си вкара автогол за крайния резултат.

В спор за място на финала Юве ще срещне Фиорентина в два мача. Другият 1/2-финал противопоставя Милан и Интер.


Юве поведе още в 3-ата минута. Алекс Сандро с хубав пробив намери Уестън Маккени. Неговият удар беше блокиран, но топката попадна в Пауло Дибала. Перлата на "Старата госпожа" овладя фронтално срещу вратата и матира Джанлука Пеголо за 1:0!

Но после Сасуоло пое контрол върху мача и опасностите пред Матия Перин валяха като из ведро. Първо опасен удар на Доменико Берарди профуча на сантиметри от целта, после Джанлука Скамака засече с глава в аут.

В 13-ата минута Леонардо Бонучи буквално подари топката на Берарди. Той отправи чудесен изстрел, но Перин със страхотна намеса изби. Малко по-късно Йоргос Кириякопулос стреля между двама футболисти на Юве, но Перин с нова брилянтна намеса спаси.

По-късно вратарят на "бианконерите" отрази шут и на Хамед Траоре, но в 24-ата минута младият африканец изравни. Той направи двойно подаване с Берарди, измъкна се от защитата и стреля. Получи се рикошет в Денис Закария и топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл – 1:1!

После срещата стана равностойна, а в 37-ата минута Душан Влахович напомни, че е на терена. Сръбският национал беше изведен от Бонучи на чиста позиция, но Пеголо отрази.

До края на полувремето Пеголо спря и Сандро, а изпълнение на Траоре не попадна в целта. След почивката Скамака на два пъти засече с глава в аут, а между опитите му Влахович беше изведен, но не успя да отправи хубав удар.

В 55-ата минута Влахович поде контра, след като с дълъг пас намери Дибала. Той продължи към включилия се в атака Матайс де Лихт. Защитникът намери Маккени, който потърси далечния ъгъл и гредата спаси Сасуоло.

В 62-ата минута Маккени с хитър пас намери Влахович, който шутира до близката греда, но Пеголо отрази. В 73-ата минута "неровердите" оцеляха като по чудо.

Дибала центрира от фаул и Маккени засече с глава, но вратарят отново спаси. Добавката на Де Лихт срещна гредата, след което Бонучи някак си не успя да вкара точно пред голлинията, след като нацели напречния стълб.

Малко след това Алваро Мората беше изведен сам срещу Пеголо, вратарят падна на земята, но все пак успя да спаси с една ръка. В 82-ата минута Сасуоло отново извади късмет. Маккени изпълни тъч, Адриен Рабио засече с глава, но за сетен път Пеголо изби. 5 минути по-късно 40-годишният вратар отчая и Де Лихт с нова отлична намеса.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Юве най-накрая стигна до гол и спечели. Влахович се подигра с Мерт Мюлдюр на тъча и навлезе в наказателното поле. Последва удар, топката се отби в Руан и Пеголо беше преодолян за крайното 2:1!

Ювентус – Сасуоло 2:1

Голмайстори: 1:0 Дибала (3), 1:1 Траоре (24), 2:1 Руан (89-авт)

Ювентус: Перин, Де Шилио (61-Мората), Де Лихт, Бонучи, Сандро, Артур (70-Рабио), Закария (61-Локатели), Маккени, Дибала, Куадрадо, Влахович (90-Жорже)

Сасуоло: Пеголо, Кириякопулос, Ферари, Айхан (46-Мюлдюр), Руан, Лопес, Харуи (73-Фратези), Берарди (59-Дефрел), Распадори, Траоре (59-Енрике), Скамака 

Снимка: БГНЕС