Ювентус тотално забрави бившата си звезда Кристиано Роналдо, след като на сцената излезе Душан Влахович.

Купеният през зимата  за 80 милиона евро нападател изигра поредния си голям мач за "бианконерите". Сръбският стрелец наниза два гола при победата с 3:2 като гост над Емполи в мач от 27-ия кръг на Серия "А".

Успехът е много важен за Юве в битката за Топ 4 и поради факта, че Милан и Интер вчера се издъниха. В класирането торинци събраха 50 точки, а пред тях са Наполи (54) и "нерадзурите" (55), като и двата отбора са с мач по-малко. "Росонерите" са лидери с 57 т.

Аталанта заема 5-та позиция с 44 т. и два мача по-малко от Ювентус.


Мачът започна интересно и още в началото Денис Закария излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. После мерникът на Душан Влахович изневери, но в 32-ата минута логичното се случи и Ювентус поведе.

Адриен Рабио центрира отляво и Мойс Кийн с глава вкара четвъртия си гол през сезона в калчото за 1:0! Емполи не се стресна, погледна смело към Войсчех Счесни и изпусна няколко нелоши положения да изравни.

Но това се случи в 40-ата минута. След изпълнение на корнер, защитата на торинци не се ориентира и остави Шимон Журковски във вратарското поле, откъдето той не сбърка за 1:1!

В добавеното време на първата част Ювентус възстанови преднината си. Хуан Куадрадо с хитър пас намери Влахович. Той направи финт, след което с хубав удар покачи на 2:1!

След почивката Влахович отново се развихри. Той получи пас зад гърба си от Алваро Мората, но някак си успя да овладее. Напредна и хубав удар не остави шансове на Гулиемо Викарио за 3:1!

Емполи отново отказа да се предаде и натисна "бианконерите". Първо гредата спаси Счесни при подаване от статично положение, но атаката продължи. Топката стигна до Андреа Ла Мантия, който с изстрел до дясната греда вкара за 2:3! Вина за гола носеше и полският вратар, който определено можеше да се намеси по-добре.

В 80-ата минута Ла Мантия можеше да направи драмата пълна, но изпълнението му мина покрай целта. До края Ювентус все пак задържа крехката си преднина и спечели мача.

Емполи – Ювентус 2:3

Голмайстори: 0:1 Кийн (32), 1:1 Журковски (40), 1:3 Влахович (45, 66), 2:3 Ла Мантия (77)

Емполи: Викарио, Стоянович, Луперто, Исмаили, Какасе, Зурковски, Аслани, Бандинели, Ди Франческо, Байрами, Пинамонти
Треньор: Аурелио Андреацоли

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Пелегрини, Закария, Артур, Рабио, Куадрадо, Влахович, Кийн
Треньор: Макс Алегри

Ст.: "Карло Кастелани"
Съдия: Фабио Мареска

Снимка: БГНЕС