Ювентус се класира на финал за Купата на Италия, след като на реванша победи с 2:0 Фиорентина и с общ резултат 2:0 стигна до големия мач.

Головете на "Алианц Стейдиъм" в Торино вкараха Федерико Бернардески в 32-ата минута и Данило дълбоко в добавеното време. И двата отбора имаха добри шансове за още попадения, а такова на Адриен Рабио беше правилно отменено за засада.

В спор за трофея Юве ще срещне големия съперник Интер. Финалът е насрочен за 11 май на стадион "Олимпико" в Рим.


Фиорентина започна мача много настървено и можеше да поведе още в 3-ата минута. Матия Перин изпусна топката след корнер и Лукас Торейра стреля, но в тялото на Артур Кабрал, който беше застанал на голлинията.

От своя страна Юве разчиташе на контри и в 13-ата минута Душан Влахович беше изведен по диагонала и шутира, но Бартломей Драговски спаси. После изпълнение на Торейра не попадна в целта, а след почти половин час игра "бианконерите" пропуснаха чудесна възможност да поведат.

Влахович беше изведен сам срещу Драговски и се опита да го прехвърли, но вратарят изби. Но малко по-късно нямаше какво да помогне на Фиорентина.

При центриране отляво, Драговски увисна и Кристиано Бираги изчисти право във Федерико Бернардески. Той овладя с гърди и с красиво прехвърлящо изпълнение откри резултата – 1:0!

До края на полувремето Матия Де Шилио изгуби топката на аутлинията, което позволи на Кабрал да си намери добра позиция за изстрел от наказателното поле, но Перин отрази.

"Виола" започна и втората част атакуващо и още в самото му начало Лукас Мартинес Куарта засече с глава, но Перин с превъзходна намеса с една ръка спаси. Юве отговори в 55-ата минута, когато Влахович изведе Денис Закария, но той уцели гредата.

В 66-ата минута Бираги стреля от фаул на отлична позиция, но на сантиметри от целта. Малко по-късно ВАР правилно отмени гол на Адриен Рабио за тънка засада. В 76-ата минута мощно изпълнение на Закария премина покрай целта след рикошет в Игор.

В 78-ата минута Фиорентина пропусна да направи последната част от мача драматична. Хосе Кайехон центрира, Кабрал засече с глава, но в аут. В 85-ата минута Матайс де Лихт можеше да сложи точка на спора, но ударът му излезе в аут. После Перин направи две добри спасявания, а в добавеното време Данило оформи крайния резултат след хубава асистенция на Хуан Куадрадо.

Ювентус – Фиорентина 2:0 (3:0 общ резултат)

Голмайстори: 1:0 Бернардески (32), 2:0 Данило (90)

Ювентус: Перин, Сандро, Де Лихт, Бонучи, Де Шилио (79-Куадрадо), Данило, Закария, Рабио, Бернардески (82-Кийн), Мората (66-Дибала), Влахович (82-Киелини)
Треньор: Макс Алегри

Фиорентина: Драговски, Бираги, Игор, Куарта, Венути (69-Кайехон), Дънкан (80-Малех), Торейра (46-Амрабат), Сапонара (63-Сотил), Гонсалес, Иконе (79-Пьонтек), Кабрал
Треньор: Винченцо Италиано

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Де Шилио (Ювентус); Куарта (Фиорентина)

Снимка: БГНЕС