Голмайсторът на Ювентус – Душан Влахович, е докоснал топката срещу Сампдория (0:0) само девет пъти и след първите два кръга в Серия "А", е футболистът с най-много засади, изчисли La Gazzetta dello Sport.

"Старата госпожа" снощи стъпи накриво на "Мараси", но играта, особено в атака, определено буди поводи за притеснение у Макс Алегри.

За първото полувреме на мача Влахович е докоснал топката три пъти, след почивката още шест пъти. През втората част сръбският стрелец асистира хубаво на Адриен Рабио, но голът беше отменен от ВАР за засада.

И за първите два кръга, Душан вече шест пъти е получил топката зад последния противников защитник и е начело в негативната класация.

След срещата в Генуа, Алегри беше запитан за представянето на Влахович. "След почивката се подобри, но трябва да действа с повече спокойствие и увереност", каза тактикът от Ливорно за нападателя, който по време на подготовката беше измъчван от контузия.

Относно двубоя, той заяви: "Пол Погба и Федерико Киеза ни липсват. Трябва да сме търпеливи, защото още изоставаме от водещите отбори. Не искам никога да отстъпваме в единоборствата. Направихме го и срещу Сасуоло (3:0), когато се върнахме назад. Но сега това ни коства две точки", добави тактикът от Ливорно.

В събота Юве приема Рома в първото си голямо дерби за новия сезон. "Вълците" започнаха с две победи – по 1:0 над Салернитана и Кремонезе, а сега на "Алианц Стейдиъм", но като противник, ще се завърне Пауло Дибала. 

"Имаме две сухи мрежи от началото на сезона. Това е хубав знак. Сега трябва да се подготвим много добре за дербито с Рома", каза още Алегри.

Снимка: БГНЕС