Ювентус се е спрял на нов треньор за лятото, ако кризата продължава да се задълбочава.

Според телевизия SportMediaset голямата цел пред "бианконерите" ще бъде Джан Пиеро Гасперини, който от години прави чудеса, начело на Аталанта.

Опитният спец изглежда идеален за "Старата госпожа", защото е юноша на клуба и между 1994 и 2003 г. водеше младежки отбори на Юве.

Престоят му в Бергамо пък доказа, че Гасперини е един от малкото италиански треньори в момента, който умее да съчетава добрите резултати с атрактивен футбол. Заплатата му също не е огромна – в момента не взима над 3 млн. евро годишно, а договорът му с Аталанта е до лятото на 2024 г.

Гасперини обаче е опция чак за следващия сезон. Катастрофалното начало на сезона не е достатъчно за уволнението на Макс Алегри, въпреки че вицепрезидентът Павел Недвед е готов веднага да го смени.

Приятелството на тактика от Ливорно с големия бос Андреа Аниели и огромната му неустойка, продължават да държат Алегри на пейката на Юве.

Но ако ситуацията не се промени, настоящият треньор на примаверата Паоло Монтеро, е първият избор за заместник на Алегри до края на сезона. Бившият защитник няма да струва нищо на клуба, тъй като вече е на заплата и познава отлично обстановката на "Алианц Стейдиъм".

Снимка: БГНЕС