С всеки изминал мач кризата в Ювентус става все по-жестока.

"Бианконерите" вчера допуснаха историческа загуба с 0:1 от Монца и вече в 5 поредни срещи във всички турнири са без победа, заемат незавидното 8-мо място в Серия "А", а в Шампионска лига опасността от отпадане още в груповата фаза, е напълно реална.

Тифозите все повече "искат главата" на треньора Макс Алегри, но за момента няма изгледи тактикът от Ливорно да бъде уволнен.

Неговият помощник Марко Ландучи, който води Юве срещу Монца, заради наказание на Алегри, заяви, че "Старата госпожа" трябва да млъкне и да работи усърдно, за да излезе от кризата.    

"Определено трябва да се представяме по-добре. Червеният картон повлия на мача. Анхел беше леко тормозен от Армандо Ицо – играч, за когото знаем, че използва подобна тактика, а Ди Мария му се поддаде на провокациите. Не видях неговата реакция, но ми казаха, че правилно е бил изгонен. Имахме няколко възможности да вкараме през втората част, но това е моментът, в който говоренето не помага много, така че трябва да се захванем с действията. Може би загубата от Бенфика е била по-голям психически удар, отколкото сме осъзнавали. Но все пак това са оправдания, а те не са от полза. Просто трябва да замълчим и да работим усърдно".

"Разбира се, в момента никой не е доволен, но за да излезем от тази ситуация, можем само да се трудим усърдно и да се справяме по-добре. Изглежда, че стартираме добре и след това спираме да играем. Затова единственият метод е да работим и всички да покачат нивото си на игра, за да работим в една и съща посока. Алегри е наказан и не му е позволено да бъде в съблекалнята, така че все още не съм го видял", каза Ландучи.

Преди мача с Монца, изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Аривабене заяви: "Да променим нещо е управлението сега, би било лудост. Проблемите трябва да се разглеждат от всички ъгли. Преживяхме трудни години, не само във футблен план. Обвиненията няма да ни помогнат. Макс Алегри има не просто договор, той има програма за развитие за 3-4 години. Същото важи и за мен. Търсите виновника? Тогава това съм аз", заяви Аривабене.

Снимка: БГНЕС